De beslommeringen van Tielemans: "Geen vakantie, maar hopelijk wel rijbewijs"

De beslommeringen van Tielemans: "Geen vakantie, maar hopelijk wel rijbewijs"
Foto: © Photonews

Velen vergeten dat Youri Tielemans nog steeds een tiener is en daarmee ook de beslommeringen heeft van een 17-jarige. Een rijbewijs halen bijvoorbeeld. Of zijn laatste examens uit zijn schoolcarrière afleggen...

Zijn agenda zit dus goed vol de komende maanden. "Ik ben wat rustiger geworden op schoolgebied. Het loopt ook goed. Gisteren (donderdag) had ik mijn eindwerkpresentatie en die was heel goed", zegt hij zelf. 

Al moet het niet makkelijk zijn om al zijn ploegmaats te horen 'stoefen' over hun vakanties. "Mijn reservatie staat bij mijn examens (lacht). Dat zal mijn vakantie worden. Het is wel een grote opluchting dat het mijn laatste zijn. Nu kan ik me volgend jaar volledig op mijn voetbal concentreren. Dat zal toch wel heel wat schelen."

Welke auto? Dat hou ik nog even voor mij

En wat wil een bijna 18-jarige nog? "Mijn rijbewijs natuurlijk. Ik heb mijn theorie al gedaan en heb al tien lessen genomen bij de rijschool."

Die rijschool passeert wel regelmatig eens langs het oefencomplex op Neerpede. "Ik heb mijn ploegmaats al gewaarschuwd niet buiten te komen als ik bezig ben", lacht hij. "Welke auto ik ga nemen? Dat ligt al vast, maar ik hou het nog even voor mij." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties