Juventus telt Borussia al na drie minuten uit

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Juventus telt Borussia al na drie minuten uit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund beleeft in de Bundesliga een rotseizoen, maar had tot nog toe steeds de Champions League om de zorgen even te vergeten. Nu het in eigen land wat beter gaat, is het Europese verhaal van de Duitsers over.

Borussia had een mooie uitgangspositie bijeengevoetbald in Turijn. Na de 2-1 nederlaag was alles immers nog mogelijk. Voor Juventus was het zaak om te proberen snel te scoren tijdens deze return.

Dat droomscenario werd waarheid voor de Italianen. Al in de derde minuut miskeek Weidenfeller zich op een afstandsschot van Tevez. Meteen 0-1 dus en zo werd de opdracht meteen een stuk lastiger voor de ploeg van Klopp.

De Duitsers probeerden wel iets terug te doen, maar Juventus kwam nauwelijks onder druk te staan in de eerste helft. Ook niet na de blessure van sterkhouder Pogba. 

In de tweede helft leek de 0-2 dichterbij dan de 1-1. Vooral Morata was dreigend en uiteindelijk werd zijn inzet beloond: de Spanjaard verdubbelde in de 70e minuut de bezoekende voorsprong.

Bij deze tussenstand was alle hoop uiteraard vervlogen voor Borussia, maar ook een eerredder zat er niet meer in. Integendeel, het werd nog erger: Tevez maakte er net voor zijn appplausvervanging nog 0-3 van. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties