"Anderlecht weet nu dat het harder moet werken"

Lander Marin
| 0 reacties
"Anderlecht weet nu dat het harder moet werken"
Foto: © photonews

Club Brugge en Anderlecht zijn momenteel de messen aan het slijpen voor zondag. Het is geleden van seizoen '93-'94 dat de twee grootmachten het in de Beker van België tegen elkaar opnamen. "Deze wedstrijd gaat echt leven", zegt oud- Brugge-speler Jan Ceulemans.

Door Lander Marin

Anderlecht heeft tegen AA Gent een tikje gekregen, maar dat is volgens Sterke Jan niet eens zo slecht. “Dan weet je dat harder moet gaan werken”, klinkt het. 

Dat Chancel Mbemba niet fit zal zijn mag volgens hem ook geen excuus zijn. “Anderlecht heeft op die positie Rolando. Indien fit, heeft hij genoeg kwaliteiten en is hij misschien wel beter. Ook Deschacht speelt al een heel jaar sterk als centrale verdediger.”

Beiden in het voordeel

Hoe belangrijk is de Beker voor beide ploegen? “Ze willen uiteraard alle twee winnen. Nu, als je in België een beetje geluk hebt met de loting, zit je bij wijze van spreken al in de finale", nuanceert Caje. 

“Maar het is jaren geleden dat er een bekerfinale Club BruggeAnderlecht plaatsvond, dus dat is heel interessant. Deze wedstrijd gaat echt leven."

De record-international denkt dat beide finalisten een belangrijke troef hebben. “Anderlecht heeft het voordeel dat ze meer rust hebben gekregen. Club heeft dan weer vertrouwen na de sterke prestatie tegen Besiktas. Die zijn op het moment mentaal heel sterk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties