Boskamp: "Club is de grote favoriet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Boskamp: "Club is de grote favoriet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ontmoet in de kwartfinale van de Europa League het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk. Boskamp zag hen donderdag aan het werk en zag er heel wat mogelijkheden zijn voor Club.

Johan Boskamp keek donderdag naar de wedstrijd van Dnipro Dnipropetrovsk in Amsterdam tegen Ajax. Hij vond het geen slechte ploeg, maar schat de kansen van Club Brugge hoog in.

"Dnipro is een compacte ploeg', analyseert Boskamp in Het Nieuwsblad. "Het speelde goed in blok tegen een Ajax dat weinig klaarspeelde. De Oekraïense ploeg toonde zich sterk in de duels maar kon aanvallend niet veel op de mat leggen."

Opletten voor Konoplyanka

Voor de Nederlander is het duidelijk. "Brugge is voor mij de grote favoriet. Ze moeten wel opletten voor de kapitein. Die zorgt voor veel gevaar wanneer hij vanop de flank naar binnen komt." Club is dus gewaarschuwd.

Dat is hun sterspeler, die kapitein. Hij luistert naar de naam Yevhen Konoplyanka. In 195 matchen voor Dnipro scoorde de 25-jarige linkerflankspeler 43 doelpunten en gaf hij 35 assists. Samen met Nikola Kalinic, die al 14 keer de weg naar doel vond in alle competities, is hij de sterkhouder van het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties