De vlo dartelt, Ronaldo sputtert

Geoffrey Rockele
| 2 reacties
De vlo dartelt, Ronaldo sputtert
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag maakt La Liga zich op voor El Clásico. Het verschil in de stand is klein, één punt. Maar het verschil in vormpijl tussen Messi en Ronaldo is immens. En dat zou het verschil wel eens kunnen maken op het veld.

Wie zondag wint, zet in elk geval een grote stap richting titel. En met de statistieken van Messi en Ronaldo in het achterhoofd, is Barça favoriet. La Pulga trof in 2015 20 keer raak in 18 duels, Ronaldo ‘slechts’ 9 keer in 14 duels.

In een lijst val goal.com vallen nog wel meer statistieken op. Messi lukte ongeveer  vijf keer zo veel dribbels dan CR7, 116 tegen 22. Geen idee of de panna’s van woensdag tegen City dubbele punten opleverden, maar het zegt wel iets over de vorm van de Argentijn.

Kan CR7 ontploffen?

Messi dribbelt niet alleen veel meer,hij creëert meer kansen en laat ook drie keer zoveel scoren. 12 tegen 4 assists in 2015.

Ronaldo zal die achterstand dit seizoen wellicht niet meer goedmaken. De vraag is of CR7 zondag kan ontploffen in de Clásico. Hopelijk voor de Real-fans antwoordt hij zoals op de Ballon d’Or, met een welgemeende sííííí! Want de Koninklijke met of zonder Ronaldo in vorm is een groot verschil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties