Gouden Schoen voor vrouwen: de Sparkle

Gouden Schoen voor vrouwen: de Sparkle
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aandacht voor het vrouwenvoetbal op het Gala van de Gouden Schoen was zo onbestaand, dat de Damesliga in samenwerking met de stad Oostende een vrouwelijke tegenhanger in het leven heeft geroepen: de Sparkle.

Vandaag werd het concept voorgesteld op een persconferentie in Oostende, eind mei zullen de clubs kunnen stemmen op alle speelsters van alle teams uit de BeNe League en eerste klasse.

De winnares zal uiteindelijk op 29 mei - zes dagen na de interland van de Red Flames tegen Noorwegen - in de bloemetjes gezet worden. De BeNe League kiest dan weer ook dit seizoen de Bottega Player of the Yeard aan het einde van dit seizoen. Vorig jaar viel daar Tessa Wullaert in de prijzen.  

Niet de enige prijs

"De BeNe League juicht alle initiatieven om het vrouwenvoetbal in de spotlights te plaatsen toe. Ik vind de Sparkle dan ook een mooie stap in de promotie van het Belgische vrouwenvoetbal."

"Toch wil ik benadrukken dat de Sparkle niet de eerste of enige prijs is voor de beste vrouwelijke voetbalster. Sinds vorig seizoen organiseren wij immers de BeNe League Bottega Player", aldus manager Ingrid Vanherle daarover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties