Griekse Voetbalbond neemt zware beslissing

Tom Stroobants
| 1 reacties
Griekse Voetbalbond neemt zware beslissing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Griekenland is OFI Kreta door de Griekse Voetbalbond (EPO) uit de competitie gezet. De reden hiervoor is het financieel wanbeheer van de eersteklasser. Dat melden Griekse media. Gennaro Gattuso was er eerder dit seizoen nog trainer.

OFI Kreta heeft het al jaren moeilijk op financieel vlak. "Maar wij zijn niet de enige club met problemen", zegt voorzitter Nikos Machlas, oud-speler van onder andere Ajax en Vitesse. "OFI was een makkelijk slachtoffer zodat andere clubs kunnen blijven. De Griekse federatie heeft het fatsoen zelfs niet om ons het seizoen uit te laten spelen."

Wanbetalingen

Eerder dit jaar werden er al punten afgetrokken van de club uit Kreta vanwege de problemen met het uitbetalen van de spelerslonen. In oktober stapte de toenmalige hoofdcoach Gennaro Gattuso vroegtijdig op nadat hij zich had beklaagd over wanbetalingen.

Uit 27 wedstrijden haalde het amper 23 punten, waarvan dan nog eens 10 punten afgetrokken werden. OFI Kreta stond daardoor op de voorlaatste plaats in de Super League. De rode lantaarn, Niki Volos, moest al 13 punten afstaan maar wordt niet uit de competitie gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties