Overzicht Duitsland: Dortmund spoelt CL-kater door met overwinning

bart ver elst

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund de drie punten mee naar huis genomen na een krappe 2-3 overwinning op het veld van Hannover. Het Werder Bremen van Koen Casteels kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Keulen.

Hannover 96 - Borussia Dortmund  2-3

Held van de namiddag in Hannover was Pierre-Emerick Aubameyang, die met twee goals een belangrijk aandeel had in de zege van Dortmund. Ook Shinji Kagawa pikte na de rust zijn doelpuntje mee.

Borussia werd wel geholpen doordat Bittencourt zijn tweede geel kreeg tien minuten na rust. Na de rode kaart kon Borussia snel twee keer scoren en de 1-1 van bij de rust uitwissen.

FC Köln - Werder Bremen  1-1

Koen Casteels zat 90 minuten op de bank bij Werder Bremen. De ex-doelman van Racing Genk zag zijn ploeg na een halfuur voorkomen via een doelpunt van Selke. In de 88e minuut kon Keulen-speler Lehmann vanop elf meter toch nog gelijkmaken.

VFB Stuttgart - Eintracht Frankfurt  3-1

Rode lantaarn Stuttgart boekte in eigen een huis een belangrijke overwinning tegen Frankfurt. Een 0-1 achterstand werd door tweemaal Ginczek en Maxim in een overwinning omgekeerd. Het blijft wel nog steeds troosteloos laatste met deze overwinning.