Praet moet zich soms wat inhouden: "We zijn Barcelona niet"

Praet moet zich soms wat inhouden: "We zijn Barcelona niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet heeft nog één gaatje in zijn palmares: de Beker. Actief werkte hij nog nooit mee aan het behalen van de prijs en dus gaat hij zondag er naar op zoek. Ondanks een gebrek aan matchritme wil hij tonen dat hij er weer staat na zijn blessure.

"Na de match tegen AA Gent was ik niet tevreden over mezelf. Ik vond dat ik een paar keer balverlies leed in situaties waarvan ik denk dat ik voor Nieuwjaar de oplossing had gevonden", zegt hij in HLN.

"Ik was zodanig gefrustreerd dat ik niet naar het spelershome wilde en liever meteen naar huis ging. Deze week voelde ik me alvast heel goed op training. Ik groei naar mijn beste niveau."

Ik doe alles op intuïtie

Daarbij wil hij vooral zijn ploegmaats in stelling brengen. "Ik doe nagenoeg alles op intuïtie. Iedereen weet dat ik graag de diepte zoek tussen de centrale verdediger en de back. Mocht ik helemaal naar mijn natuur spelen, dan zou ik veel meer in één, twee tijden spelen", lacht hij.

"Maar we zijn Barcelona niet. Soms moet ik eens langer lopen met de bal, of een actie maken. Maar goed, om mezelf als 'nummer 10' in de kijker te spelen bij Anderlecht kan ik me niet beperken tot louter balletjes breed geven", vindt hij nog. "Ik moet statistieken kunnen voorleggen, goals. Ik moest af van de stempel van 'ideale ploegspeler'. Ik moest egoïstischer worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties