Lynel Kitambala: "De motivatie zal anders zijn tegen Anderlecht"

bart ver elst
| 0 reacties
Lynel Kitambala: "De motivatie zal anders zijn tegen Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi verloor dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 tegen Union. Lynel Kitambala, aanvaller van de Zebra's, is niet ongerust na het verlies en zegt dat de ogen reeds gericht zijn op play-off 1.

“Door de omstandigheden en de staat van het veld was het een moeilijke wedstrijd”, zegt Kitambala op de website van Charleroi. “We wilden iets neerzetten, maar het was tevergeefs. We moeten niet panikeren door dit verlies, want dit was slechts een opwarmertje voor de play-offs.”

Desondanks gaat de Frans-Congolese aanvaller niet op zoek naar excuses voor de nederlaag tegen een derdeklasser. Vorige week nog speelde Charleroi 2-2 gelijk in een oefenwedstrijd tegen Luxemburg.

Dit was slechts een opwarmertje voor de play-offs

“De veranderingen in het team zijn niet de oorzaak van het resultaat tegen Union, want we kennen onze automatismen. Technisch waren we de beterhand van Union, maar de staat van het veld was niet in ons voordeel. Dat is nu eenmaal voetbal. Toch moeten we Union dankbaar zijn voor de uitnodiging.”

Op Paasmaandag om 18 uur start het echte werk voor de Carolo’s. Op de eerste speeldag van de play-offs mag het meteen op bezoek in het Astridpark om tegen regerend kampioen Anderlecht te spelen.

Ik hoop dat we nog beter kunnen doen

“We moeten onze club waardig vertegenwoordigen in de play-offs, net zoals we in het seizoen gedaan hebben: een ploeg die men laag ziet eindigen, maar toch hoog geklasseerd staat op het einde. En ik hoop dat we nog beter kunnen doen”, aldus Kitambala.

De aanvaller van Charleroi ziet de rest van de competitie dus positief tegemoet en trekt zich het puntenverlies van beide oefenmatchen niet te veel aan. “Onze volgende wedstrijd is tegen Anderlecht. Dan zal de motivatie wel anders zijn”, besluit de Charleroi-speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties