Daarom kan Gent Simon maar beter niet te lang missen

bart ver elst
| 1 reacties
Daarom kan Gent Simon maar beter niet te lang missen
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Moses Simon viel afgelopen zondag uit met een enkelblessure in de openingswedstrijd van play-off 1 tussen Gent en Kortrijk. De Nigeriaanse aanvaller was de afgelopen maanden ontzettend belangrijk voor de Buffalo's, dus onze redactie nam zijn statistieken eens onder de loep.

Simon kwam in de winterstop over van het Slovaakse AS Trencin en werd meteen op handen gedragen door het Gentse publiek. Terecht, zo blijkt uit zijn statistieken. De Nigeriaan wist in 838 minuten voor Gent 6 keer te scoren, wat uitkomt op een doelpunt om de 140 minuten: niet slecht als vleugelspeler.

Zeker omdat de Nigeriaan ook nog goed was voor 3 assists. Als we enkel focussen op de competitie, en de 2 bekerwedstrijden tegen Anderlecht niet meetellen, is het zo mogelijk nog straffer. 6 Doelpunten in 8 wedstrijden (658 minuten) komt neer op een doelpunt om de 110 minuten.

Een goal om de 110 minuten

De 19-jarige Simon is dus ontzettend belangrijk voor Vanhaezebrouck en co en lijkt nog een mooie toekomst voor zich te hebben. Ter vergelijking: bij zijn vorige club AS Trencin speelde Simon 2.056 minuten en daarin wist hij 10 keer te scoren. Snel omgerekend is dat om de 206 minuten een doelpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties