Top&Flop Mitrovic top en flop in een minuut

Mitrovic top en flop in een minuut
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Spitsen hebben maar 1 moment nodig: Moses en Mitrovic

Waren ze aanwezig in de wedstrijden van Gent en Anderlecht? Niet echt. Scoorden ze? Ja. Was dat een belangrijk doelpunt? Zeker. Mitrovic was op de juiste plaats om te scoren tegen Charleroi.

En Moses Simon toonde zijn belang met zijn zevende doelpunt (nu al!) van het seizoen. Dat heel Gent zijn adem inhield toen bleek dat hij misschien geblesseerd was ... exemplarisch.

Feest Achter de Kazerne

In play-off 2 is het (soms) ook plezant. KV Mechelen maakte er een leuke paasavond van Achter de Kazerne, met een leuk afscheidsfeestje voor Wouter Biebauw en een knappe prestatie.

De fans vroegen respect en zijn eigenlijk tegen de play-offs, maar ondertussen trokken de spelers er zich weinig van aan. Ook de bezoekende clan deed met spandoeken en bloemen voor 'redder' Veselinovic een duit in het zakje.

Guess who's (bijna) back?

Op Jan Breydel was er maandagnamiddag eigenlijk al goed nieuws voor het begin van de wedstrijd, toen we de wedstrijdblaadjes onder ogen zagen. Zowel Imoh Ezekiel als Victor Vazquez stonden daar namelijk op.

Ezekiel bleef op de bank, de fans van Club Brugge zagen hun grote roerganger wel (eventjes) opdraven. Met nog negen speeldagen voor de boeg kunnen zij belangrijk worden voor hun team.

FLOP

Mitrovic heeft het niet geleerd

Veel kritiek deze week op de sociale en andere media, over de manier waarop Mitrovic zijn goal ook deze keer weer erg dubbelzinnig vierde. Niet echt slim en recedivisme troef.

Ook Besnik Hasi gaf al eens aan dat hij dat gebaren beter achterwege zou laten. Maar ja: Mitrovic liet zich toch weer gelden na zijn doelpunt tegen Charleroi. Toch maar afleren, Mitrogoal?

Vakantieploegen in play-off 2: Westerlo & Waasland-Beveren

Westerlo en Waasland-Beveren hebben geen Europese ambities, zoveel is duidelijk. Wars van het niet aavragen van een Europese licentie, speelden ze op speeldag 1 van play-off 2 al alsof de vakantie niet snel genoeg kon beginnen.

Het resultaat was er dan ook naar: slecht spel en een zware nederlaag om mee te beginnen. Of we van deze teams nog veel mogen verwachten in play-off 2? Het is zeer de vraag.

Brugse stress

Op Jan Breydel hing er dit weekend bijzonder veel stress. Eerst verloren die van Cercle een duel om de knikkers tegen Lierse, op paasmaandag wonnen die van Club wel - maar voelde je aan alles de spanning.

Het publiek floot om alles (en zal zich achteraf geschaamd hebben, want ze hadden geen enkele reden tot morren), de spelers raakten snel gefrustreerd omdat het niet liep. En dit is nog maar match 1 van de 10 ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties