Ons team van de week, met diverse Mechelaars en Buffalo's, een Clubhuurling en ...

Ons team van de week, met diverse Mechelaars en Buffalo's, een Clubhuurling en ...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is achter de kiezen, sinds het paasweekend zijn ook de play-offs begonnen. Ook daarin volgen wij alles voor u op de voet, dus brengen we u ook ons team van uitblinkers na elke speeldag.

Doel

Beste doelman dit weekend, naar het werk dat hij kreeg? Davino Verhulst. Ook goed voor enkele knappe reddingen? Laurent Henkinet. Maar we kiezen voor geen van beiden.

Onze keuze viel namelijk op de man die maar drie reddingen moest doen, maar verder vooral uitblonk als ster op de dansvloer Achter de Kazerne: Wouter Biebauw. Een afscheidsronde, ook in ons team.

Verdediging

In de verdediging kiezen we uiteindelijk voor drie mannen centraal en twee hoge vleugelbacks. Ook hier weer een fikse inbreng vanuit Mechelen, waar Cocalic als centrale verdediger zijn werk uitstekend deed en scoorde, terwijl Obradovic zijn standing als beste linksback van België alle eer aandeed.

Mogen hen flankeren: een sterke Ingason, die samen met Verhulst Lokeren rechthield aan de Kust, Gershon die hetzelfde deed met Sels tegen Kortrijk en op rechts Milec van Standard, die in de wip lag met Anthony Vanden Borre.

Middenveld

Op het middenveld konden we echt niet om Adrien Trebel heen, misschien wel dé beste speler van het weekend. Dat hij achteraf sakkerde omdat zijn doelpunt, grinta, vernuft en leuke acties niets opleverde maakt hem tastbaar. Iets wat Vormer en Simons gisteren niet konden zeggen.

Ook niet weg te denken uit ons elftal: Sofiane Hanni, die de laatste weken op een wolk lijkt te spelen. De 'Benzema in België' maakt stilaan naam - en wat een doelpunt. Sven Kums was dan weer de stofzuiger die het Kortrijkzaanse middenveld neutraliseerde, Steven Defour zetten we nipt op de bank.

Aanval

Zinho Gano ... kreeg eindelijk zijn kans eens. En hij bedankte met een hattrick. Het toont eens te meer aan dat hij altijd veel vroeger had zijn kans moeten krijgen, al had hij er evengoed ook zes kunnen maken. Naast hem was het kiezen of verliezen tussen Wanderson en Velikonja - beiden aandragers in de loopgraven van een belangrijke overwinning tegen Cercle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties