Veel balbezit kan ernstige gevolgen hebben!

Veel balbezit kan ernstige gevolgen hebben!
Foto: © SC

Manchester City ging gisteren met 2-1 ten onder in Selhurst Park. Ondanks 75 procent balbezit en 22 doelpogingen konden The Citizens niet winnen tegen Crystal Palace. Zo zijn er al veel wedstrijden gespeeld die bewijzen dat het hebben van de bal niet altijd een voordeel is.

Celtic 2 – 1 Barcelona 

In 2012 verloor Barça in de groepsfase van de Champions League tegen The Bhoys, in een wedstrijd waarin ze net geen 85 procent balbezit hadden. Celtic kwam zelfs 2-0 voor nadat Victor Wanyama en Tony Watt (ex-Lierse en –Standard) de Schotten op rozen brachten. 

In de extra tijd redde Lionel Messi nog de eer. De Catalanen werden uiteindelijk nog simpel groepswinnaar met 9 op 12, maar die wedstrijd was een unicum dat ze niet snel zullen vergeten. 

Swansea City 2 – 1 Manchester United

Het laatste verlies van Man Utd. in de Premier League dateert van in februari dit jaar. Toen konden de Mancunians niet winnen van The Swans, ook niet met 64 procent balbezit. United is trouwens na stadgenoot City de ploeg in Engeland die gemiddeld het vaakst de bal heeft, per wedstrijd zo’n 60.4 procent van de tijd. 

Slowakije 2 – 1 Spanje

Vorig jaar verloren de Spanjaarden van de Slowaken in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 in Frankrijk. La Selección was bijna op elk vlak de betere ploeg, buiten wat het maken van doelpunten betreft. Slowakije had 36 procent balbezit, Spanje dus 64. 

De WK-winnaars van 2010 staan momenteel nog stevig op de tweede plaats in hun poule, maar het Spanje dat alles won is al even niet meer. 

Bayern München 0 – 4 Real Madrid

Bayern is een ploeg die zelfs bij verlies haast altijd overweldigend vaak de bal heeft. Vorig jaar verloren ze in de Champions League twee keer tegen Real. In totaal kregen ze in die twee matchen vijf goals om de oren.

Vooral thuis werden ze ondanks 69 procent balbezit helemaal vernederd door Sergio Ramos (2x) en Cristiano Ronaldo (2x). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties