Wat een bekeravondje: De Bruyne door, Jans doet het opnieuw, ...

Wat een bekeravondje: De Bruyne door, Jans doet het opnieuw, ...
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een erg boeiend bekeravondje op de Europese velden. In elke bekercompetitie zitten we stilaan in de fase van de waarheid, dus is elke ronde die de clubs nu verder raken een grote stap richting een prijs. We zetten alles even op een rijtje.

Duitsland:

Wolfsburg - Freiburg 1-0

Kevin De Bruyne mag nog steeds dromen van het allerhoogste na alweer een overwinning. KDB en co zitten na de zege tegen Freiburg met het kleinste verschil - en dan nog vanop de strafschopstip - nu bij de laatste vier.

Dortmund - Hoffenheim 3-2

En ook Dortmund mag nog dromen van een prijs dit jaar, al hadden ze het knap lastig en moesten er verlengingen aan te pas komen in Dortmund. Het winnende doelpunt van Kehl? Erg lekker!

.

Nederland

Twente - PEC Zwolle 1-1 

In de Grolsch Veste gingen de troepen van Ron Jans op zoek naar hun tweede bekerfinale op rij met PEC Zwolle. En uiteindelijk zou de missie ook slagen. Het venijn zat in de staart, met doelpunten van Brama en Mokhtar. 

Uiteindelijk kon Zwolle pas na strafschoppen (2-4) het laken naar zich toetrekken. Morgen weten ze of Groningen dan wel Excelsior de tegenstander wordt dit seizoen, maar een tweede bekerwinst op rij is zeker mogelijk.

En ook nog:

In Italië had Juventus geen kind aan Fiorentina (3-0 overwinning in Firenze) en maakte zo de 1-2 uit de heenwedstrijd ongedaan, in Frankrijk won Auxerre dan weer enigszins verrassend van Guingamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties