Deze statistiek vat het perfect samen: Benteke is hélemaal terug!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Deze statistiek vat het perfect samen: Benteke is hélemaal terug!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christian Benteke onderstreepte gisteren (dinsdag, nvdr.) nogmaals dat hij zo goed als helemaal weer de oude is. De Rode Duivel sleepte met een knappe hattrick een punt uit de brand voor Aston Villa, en werkte zo ook wat aan zijn statistieken.

Benteke bracht zijn doelpuntentotaal in de Premier League dit seizoen zo op negen stuks. Onze landgenoot moet nog één maal de weg naar doel vinden om even goed te doen als de tien stuks van vorig seizoen. Zijn eerste seizoen in het shirt van Villa evenaren, waarin hij goed was voor 19 goals, wordt moeilijk.

11 schoten, 7 goals!

Maar via de statistiekenwebsite WhoScored.com is er nog een andere opvallende statistiek opgedoken. Zo scoorde de stevige spits maar liefst zeven keer uit zijn laatste elf schoten de voorbije vijf wedstrijden.

Voor de vergelijking: tijdens de voorgaande achttien wedstrijden vuurde Benteke 54 schoten af en zette hij de netten amper twee keer bol. Al moeten we daar tot slot wel aan toevoegen dat Aston Villa op dat moment ook gewoon dramatisch presteerde en amper tot scoren kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties