Lommel wil STVV met kater opzadelen: "Wij gaan vol voor de titel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Lommel wil STVV met kater opzadelen: "Wij gaan vol voor de titel"
Foto: © photonews

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Doordat Sint-Truiden vorig weekend verloor en Lommel United de volle buit pakte, ligt de titelstrijd in tweede klasse opnieuw volledig open. Lommel-trainer Stijn Vreven gaat vol voor promotie met zijn ploeg.

Door Timothy Collard

“Op papier hebben wij natuurlijk het zwaarste programma. Maar als je de meest recente prestaties van Sint-Truiden bekijkt, dan weet je meteen dat dat weinig wil zeggen. Zij hebben namelijk punten laten liggen tegen de zogenaamde kleine ploegen. Het is dit stadium van de competitie vooral belangrijk om wedstrijden zakelijk te winnen.”

“Iedereen moet fit zijn en in het hoofd moet alles goed zitten. Dat is op dit moment ontzettend belangrijk. Het kan vanavond over zijn voor ons, maar het kan na vanavond ook gewoon nóg spannender worden. Dat zullen we moeten afwachten”, zo zegt Vreven aan Voetbalkrant.com.

"We zitten in een geweldige flow"

Lommel United stelde bij aanvang van dit seizoen niet voorop dat het wilde promoveren, maar intussen liggen de kaarten wel even anders. “Wij gaan vol voor de titel. Niets moet bij ons, maar als je er zo dicht bij bent, dan moet je je dubbel plooien.”

De troepen van Vreven pakten 15 op 15 in hun laatste vijf wedstrijden en incasseerden amper één doelpunt in hun laatste zes matchen. “We zitten in een geweldige flow, dat is zeker waar. Maar toch, het is niet dat wij onze wedstrijden allemaal simpel hebben gewonnen, hé.”

“We scoren vlot en krijgen weinig goals tegen en we zullen tegen geen enkel team zomaar doelpunten om de oren krijgen. Kijk, alles wat we zelf in handen hebben, dat loopt voorlopig goed. Maar een rode kaart, een blessure... Dat zijn zaken waar je geen vat op hebt.”

"Op de laatste speeldag naar STVV. Een prachtige apotheose van een schitterend seizoen."

Als alles wat meezit dan zou het zomaar kunnen dat STVV en Lommel op de allerlaatste speeldag van de competitie onder elkaar uitmaken wie rechtstreeks naar eerste klasse promoveert. “Dat zou toch een prachtige apotheose zijn van een schitterend seizoen voor beide ploegen. Niet?”

“Voor zulke matchen doe je het uiteindelijk toch als voetballer, vind ik. Maar goed, wij moeten er nu eerst zelf voor zorgen dat die wedstrijd op de laatste speeldag er nog echt toe doet”, besluit Vreven.

Programma Lommel:

Naar Antwerp

Thuis tegen Eupen

Naar Sint-Truiden

Programma STVV:

Thuis tegen Roeselare

Naar Geel

Thuis tegen Lommel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties