Overzicht Eredivisie: Ajax wint, PSV moet titelfeest uitstellen

Lander Marin
| 2 reacties

Ajax won vandaag tegen Heracles waardoor PSV nog niet zeker is van de titel. De wedstrijd tussen subtoppers Heerenveen en AZ Alkmaar werd een spektakelmatch. Het duel tussen hekkensluiter Dordrecht en bijna-hekkensluiter Breda bleef onbeslist.

Heracles 0 – 2 Ajax

Vlak voor de rust bracht Sigthorsson de Ajacieden op voorsprong. Daarna was het even stil in Almelo. Met nog vier minuten op de klok maakte Andersen er 0-2 van.

Na deze goal kon Heracles, met de Belgische doelman Castro in de basis, niks meer terugdoen.

Ajax zorgt er met deze winst voor dat leider in de competitie PSV het titelfeest nog even moet uitstellen.

Breda 2 – 2 Dordrecht

Op het kwartier scoorde Tighadouini op aangeven van ex-Anderlecht-speler De Zeeuw de 1-0. Net voor de thee scoorde hij weer, ditmaal na een assist van Sarpong.

Dordrecht voerde een reeks wissels door, met succes. In de 67ste minuut gaf Korte de uitploeg weer hoop, en twee minuten later stond de 2-2 op het bord. Doelpuntenmaker was Pisas, die nog maar vijf minuten daarvoor het veld was opgekomen.

Daarna stapelden de gele kaarten zich voor Dordrecht in sneltempo op. Drie stuks in tien minuten tijd.

Heerenveen 5 – 2 AZ Alkmaar

Al na één minuut bracht Berghuis de bezoekers op voorsprong. De assist kwam van Johannsson. Vlak voor de rust kwam Heerenveen langszij, via Thern, op aangeven van Van den Berg.

Tien minuten bezig in de tweede helft en Slagveer maakte de 2-1. Van Anholt was assistent. Een minuut later: Berghuis, weer hij, scoorde zijn tweede van de avond en bracht AZ weer op gelijke hoogte.

In de 76ste minuut moest de uitploeg weer achtervolgen na een doelpunt van Larsson, en die maakte nog geen tien minuten later ook zijn tweede van de wedstrijd: 4-2.

Even voor het einde van de match maakte Van den Berg het doelpuntenfestijn compleet, 5-2.