"Die twee buitenlandse paniekaankopen van Anderlecht zijn vooral camouflage"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
"Die twee buitenlandse paniekaankopen van Anderlecht zijn vooral camouflage"
Foto: © Photonews

Het play-offsysteem kreeg de voorbije seizoenen een pak kritiek te verwerken, maar één ding is een feit: het is razend spannend. De voorbije twee speeldagen leerden ons dat niemand er met kop en schouders bovenuit steekt. "Maar Club Brugge en RSC Anderlecht zijn nog steeds de favorieten."

Door Cédric De Volder

Eigenlijk hebben we er een leuk voetbalweekend opzitten voor de neutrale fan. De topdrie ging met de billen bloot tegen de zogenaamde outsiders. "Ik had de voorbije weken vooral het gevoel dat Club Brugge en RSC Anderlecht te zeker zijn van hun stuk", vertelt Bart Wilmssen. 

"Pas op: ik zie hen nog steeds als dé twee favorieten voor de titel", gaat de voormalige coach van onder meer Antwerp FC en Club Brugge (beloften, nvdr.) verder. "Maar elke week volgt er nu wel een sleutelwedstrijd. Meer zelfs: voor Anderlecht is het er zondag misschien wel al op of onder, hé."

Wilmssen is overigens geen fan van toppers als Rolando en Marko Marin. "Ik zie die twee buitenlandse paniekaankopen vooral als camouflage. Die jongens hebben geen enkele binding met de Belgische competitie. Ik vind ze eerlijk gezegd zelfs een beetje hautain voetballen."

"Bij Club Brugge is het dan weer duidelijk dat het zware seizoen aan het doorwegen is. De wedstrijden volgen elkaar in een sneltempo op, hé. Ook op mentaal vlak merk ik toch een beetje decompressie na de winst van de Beker van België. En dan is er natuurlijk nog de blessurelast. Op zo'n zaken kan je eigenlijk amper anticiperen."

Tot slot heeft de huidige coach van Dessel Sport nog mooie woorden veil voor KV Kortrijk en Sporting Charleroi. "Ik merk bij die ploegen een pak frustratie en honger. Ze willen aan de groten laten zien dat ze er ook staan. Hebben ze gezegd dat de vierde plaats hun doel is? Wel, het is verstandig om geen te grootse uitspraken te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties