Zet Biglia stap hogerop? "Hij is een hele goeie subtopper, meer niet"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 60 reacties
Zet Biglia stap hogerop? "Hij is een hele goeie subtopper, meer niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lucas Biglia stond destijds nog ter discussie bij RSC Anderlecht, maar inmiddels legde de Argentijn een knap parcours af. De middenvelder is basisspeler bij Lazio en groeide ook uit tot een vaste waarde bij Argentinië. "Eerlijk? Dat had ik allemaal niet in hem gezien", aldus Gille Van Binst.

Door Timothy Collard

Biglia ruilde paars-wit in de zomer van 2013 in voor Lazio. De Argentijn paste zich snel aan aan een ander soort voetbal en is inmiddels niet meer weg te denken uit het basiselftal van coach Stefano Pioli.

De ex-kapitein van Anderlecht veroverde één Supercup met Lazio en speelde op het WK in Brazilië zelfs de finale met Argentinië.

“Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik dat allemaal niet in hem zag toen hij nog bij Anderlecht speelde. Ik was geen al te grote fan van Biglia. Hij haalde het tempo veel te vaak uit de match, gaf weinig beslissende passes en scoorde zelden een doelpunt”, aldus Van Binst aan Voetbalkrant.com.

Van Binst heeft voorts niets dan respect voor de middenvelder. “Chapeau voor de weg die hij tot dusver heeft afgelegd. Hij speelt nu samen met betere spelers en daar word je alleen maar beter van.”

"Ik betwijfel of hij het in zijn mars heeft om nóg een stap vooruit te zetten"

Biglia werd tijdens de voorbije weken in verband gebracht met een overgang naar Manchester United. “Maar ik betwijfel of hij het wel in zijn mars heeft om nóg een stap vooruit te zetten."

"Hij kan misschien wel vertrekken naar een Europese topclub, maar als hij daar dan op de bank moet zitten… Tja, dat is dan ook niet interessant, hé.”

“In de Premier League gaat het er toch hevig aan toe, hé. Ik zag Manchester United-Manchester City, dat ging er soms toch hard aan toe. Ik denk niet dat het voor hem zou zijn. Hij is eerder een sierlijke voetballer.”

“Hij is mijn ogen een hele goede subtopper, meer niet. Maar pas op, het is een hele slimme speler. Hij kan heel goed doseren en kan volgens mij makkelijk tot zijn 35 of 36 meedraaien bij een ploeg als Lazio.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties