Iedereen beeft buitenshuis ... behalve de Buffalo's

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Iedereen beeft buitenshuis ... behalve de Buffalo's
Foto: © photonews

Gaan de resterende thuisduels de titelstrijd in een definitieve plooi leggen? Als de logica van PO1 de drie resterende duels gerespecteerd wordt wel. In dat geval mogen Anderlecht en Club Brugge zich zorgen maken.

Gent dé uitploeg

Met nog twee uitmatchen voor de boeg zullen de Buffalo's buitenshuis hun titelkansen moeten verzilveren. Dat blijkt in deze PO1 niet meteen een probleem. De troepen van Vanhaezebrouck kaapten al zes punten weg bij Standard en Kortrijk. Niemand deed tot nog toe beter.

Anderlecht dé thuisploeg

De Belgische recordkampioen teert op zijn thuismatchen waarin het al 12 punten sprokkelde. Enkel op het veld van Charleroi konden de Brusselaars elders met de zege aan de haal gaan. Anderlecht ziet Standard en Gent dus maar al te graag over de vloer komen in het Park.

Club tussenin

De gedoodverfde titelfavoriet bengelt met zijn thuiszeges tussen de twee kanshebbers in, maar kon op verplaatsing slechts één puntje sprokkelen. Blauw-zwart heeft nog de moeilijke verplaatsing naar Mambourg in het verschiet.

Kansloze roodhemden

Standard en Kortrijk zijn absoluut het kneusje eens ze Sclessin en het Guldensporenstadion verlaten. De Rouches en de Kerels konden in hun uitwedstrijden nog geen enkel punt uit de brand slepen.

Conclusie 51 / 12

Tellen we alle punten uit PO1 op, dan komen we tot een gigantische kloof van 51 (thuis) versus 12 (uit). Wie met de eindmeet in zicht buitenshuis zijn slag slaat, zal er op 24 mei dicht bij zijn.

Punten thuis / uit

AA Gent 8 / 6

Anderlecht 12 / 3

Club Brugge 9 / 1

Standard 9 / 0

Charleroi 6 / 2

Kortrijk 7 / 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties