Chili zet grote stap richting kwartfinale

De Wit Bram

Afgelopen nacht speelde gastland Chili de openingsmatch tegen Ecuador in de Copa America. Chili won in Santiago met 2-0 en doet zo een uitstekende zaak. De eerste twee van elke groep gaan door naar de volgende ronde. Ook de beste twee nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales.

Het thuisland, dat de Copa America nog nooit won, had het lang niet onder de markt tegen Ecuador. Bij rust stond het nog steeds 0-0 en het was pas na ruim een uur spelen dat sterspeler Arturo Vidal de ban brak op strafschop. Eduardo Vargas legde 5 minuten voor tijd de 2-0 eindstand vast.

Een uitstekende start voor de Chilenen, al zette de rode kaart van invaller Matias Fernandez wel een domper op de vreugde. Hij is meteen geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Mexico. Die ploeg speelt vanavond laat de andere match in groep A tegen Bolivia.