Wilmots speelt geen verstoppertje: "Dan ligt de weg naar het EK open"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Wilmots speelt geen verstoppertje: "Dan ligt de weg naar het EK open"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trainden gisteren een keertje op de mat in het Cardiff City Stadium om het gras in te lopen. En jawel, dat zal nodig zijn. Ook Marc Wilmots verwacht namelijk een meer dan potige wedstrijd. "Er zal 30.000 man vol geloven in de Welshe overwinning."

Cédric De Volder in Cardiff

"Ik verwacht een enorm harde wedstrijd", valt Marc Wilmots met de deur in huis. "We kennen Wales ondertussen goed, hé. En ik moet toegeven dat ik enorm veel respect voor dat team heb. En net daarom was die voorbereidingswedstrijd in Frankrijk zo goed. Al wordt het vanavond een ander verhaal."

Een Belgische overwinning zorgt er meteen voor dat de Rode Duivel quasi zeker zijn van de kwalificatie voor Euro 2016. "Maar het is niet zo dat we plots iedereen achter ons zullen laten. Elke wedstrijd is moeilijk. Dat heeft het laatste kwartier (na de rode kaart van Vincent Kompany, nvdr.) in Israël wel bewezen."

We zullen niet iedereen achter ons laten na de overwinning

"Maar het is natuurlijk wel zo dat een driepunter ervoor zorgt dat de weg naar het EK helemaal open ligt", besluit Wilmots. "We hebben nog twee thuiswedstrijden (Israël en Bosnië-Herzogovina, nvdr.) en twee verplaatsingen (Andorra en Cyprus, nvdr.) voor de boeg. Met tien op twaalf pakken we dan de leiding."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties