WK vrouwen superpopulair: 200 miljoen (!) kijkers wereldwijd

Martijn Goethals
| 0 reacties
WK vrouwen superpopulair: 200 miljoen (!) kijkers wereldwijd
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK voetbal voor vrouwen is ondertussen al een kleine week aan de gang. En dit keer zal de hele wereld het geweten hebben. Vrouwenvoetbal is immers 'hot'. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgische Repucom.

Vrouwenvoetbal is aan een opmars bezig. Het WK voetbal, dat momenteel in Canada gehouden wordt, is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit jaar doen er 24 teams mee, dat is meer dan ooit tevoren. Bovendien heeft dat WK nog nooit zo’n enorme globale aantrekkingskracht gehad.

Dat heeft Repucom becijferd door over de hele wereld mensen te gaan bevragen naar hun visie t.o.v. vrouwen en sport. In 2011 toonde 16 procent zich geïnteresseerd in vrouwenvoetbal. Vandaag is dat zelfs al meer dan 21 procent.

200 miljoen (!) fans wereldwijd

In België lijkt de interesse in het WK voor vrouwen eerder aan de lage kant. Maar wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen die het WK momenteel volgen. Vooral in landen als de Verenigde Staten en Duitsland is de interesse immens.

In Duitsland, tweevoudig wereldkampioen bij de vrouwen, zitten 15,5 miljoen Duitsers voor de buis om de prestaties van hun landgenotes te volgen. Bij de Amerikanen, waar vrouwenvoetbal populairder is dan de mannelijke variant, kan het team rekenen op maar liefst 35,5 miljoen fans.

Het lijkt met andere woorden maar een kwestie van tijd voor ook België overstag gaat en met ingehouden adem de prestaties van de Red Flames op de voet zal volgen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties