Kompany entertaint publiek: "Jullie heb ik gemist in mijn cafés"

De Wit Bram
| 6 reacties
Kompany entertaint publiek: "Jullie heb ik gemist in mijn cafés"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Rode Duivel Vincent Kompany naast het voetbal nog heel wat bezigheden heeft, weet ondertussen iedereen. Zo is hij ook de ambassadeur van SOS Kinderdorpen en gisteren was hij in Brussel voor een groot liefdadigheidsevenement. Daar sprak hij de aanwezigen op een entertainende manier toe.

Enige zelfrelativering is de aanvoerder van Manchester City niet vreemd, zo was te zien in het VTM Nieuws. “Ik hoor de spreuk 'schoenmaker, blijf bij uw leest' de laatste tijd heel veel in België. Wel, met de uitbating van mijn twee (mislukte) cafés had ik dat beter gedaan”, zo vertelde Kompany.

“Al heb ik jullie duidelijk gemist in mijn zaken, te zien aan de hoeveelheid champagne hier verzet wordt”, zo grapte Kompany. “Nee, als jullie denken dat hier een gebroken man staat, heb je het mis. Als jullie de ramptoerist willen spelen, ga dan naar de 200e verjaardag van de Slag van Waterloo.”

Als jullie denken dat hier een gebroken man staat, heb je het mis

De 29-jarige Belg liet enkele negatieve krantenknipsels over hem projecteren en kwam ook terug op zijn voetbalclub en sociaal project BX Brussels. Opnieuw met een kwinkslag: “'80 procent van ons budget gaat naar sociale projecten. En dat zie je, want afgelopen seizoen zijn we gezakt.”

Kompany kreeg de lachers op de hand maar was ook ernstig. “Ik ben er zeker van dat we met BX Brussels heel wat jongeren weg kunnen houden van radicale ideeën van welke aard dan ook. Ik weet zelf hoe dingen gaan in de schaduw van het Brussels Noordstation”, aldus Vince the Prince.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties