Superfan Rode Duivels verliest oneerlijke strijd: "Gevochten tot laatste minuut"

Caroline Tonnelier
| 29 reacties
Superfan Rode Duivels verliest oneerlijke strijd: "Gevochten tot laatste minuut"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn Umans is overleden. De Limburger was wellicht de bekendste fan van de Rode Duivels. Het grote publiek leerde hem kennen via 'Iedereen Duivel'. Eerder dit jaar kreeg de terminaal zieke Umans nog de 'Gouden Sjaal' als beste supporter van het land.

In de aanloop naar het WK kwam het aangrijpende verhaal van Stijn Umans naar buiten. Zijn grote droom was om nog het WK in Brazilië mee te maken en die kon dankzij een benefiet gerealiseerd worden. 

Eén jaar later verloor Stijn de strijd tegen de agressieve vorm van botkanker waar hij aan leed. Vrijdagavond om 20u06 overleed hij. Hij stopte met ademen, nadat hij eerder vandaag al in een kunstmatige coma was gebracht. Stijn was vannacht binnengebracht in het ziekenhuis. 

"Hij heeft gevochten tot de laatste minuut. Om half negen is hij, met zijn medeweten, in slaap gedaan en daarna is hij niet meer bijgekomen. Hij heeft geen pijn meer gehad. Een normaal persoon zou al 's middags overleden zijn, maar hij heeft gevochten tot 20u06", aldus Michael, een van zijn beste vrienden tegenover Voetbalkrant.com.

De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Het afscheid zal gevierd worden zoals Stijn het wilde: met een feest met bier en snacks. "Dat stond zo in zijn testament", zo werd ons toevertrouwd. 

Voetbalkrant.com wenst de familie en vrienden van Stijn veel sterkte in deze moeilijke periode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties