Heel veel mogelijkheden bij Club Brugge, maar welke formatie wordt het nu?

Heel veel mogelijkheden bij Club Brugge, maar welke formatie wordt het nu?
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bekerwinnaar Club Brugge neemt het donderdag in de Supercup op tegen kampioen KAA Gent. Blauw-zwart realiseerde enkele gerichte transfers. Het wordt drummen voor een plaatsje op het middenveld, en ook in de aanval van Club. Maar hoe gaat Michel Preud'homme nu eigenlijk spelen?

Door Timothy Collard

Met Abdoulay Diaby en Hans Vanaken haalde Club twee smaakmakers uit de Jupiler Pro League in huis. Maar Preud’homme lijkt niet meteen van plan om zijn tactiek aan te passen aan de nieuwkomers. Niet dat dat hoeft, want beide heren vonden vlot hun weg in het Brugse elftal.

Het wordt de vertrouwde 4-3-3... Met Diaby als flankspeler?

Club kwam in zowat iedere wedstrijd in een 4-3-3 voor de dag, en verwacht wordt dat Preud’homme ook komend seizoen gewoon vasthoudt aan zijn vertrouwde systeem. Al kan de formatie naargelang de tegenstander natuurlijk worden aangepast.

Maar dat wil dus zeggen dat van het trio De Sutter-Oulare-Diaby iedere wedstrijd minstens twee jongens op de bank zitten? Dat is niet zeker, want Preud’homme durft Diaby – wiens snelheid een écht wapen is – ook uit te spelen als een flankaanvaller.

Ook druk op het middenveld, maar twijfels in defensie

Wat wel zeker is, is dat het drummen wordt voor een plaatsje in de aanval. En dat is ook op het middenveld het geval. Met Vazquez, Simons, Vormer, Vanaken en Claudemir zijn er namelijk vijf spelers voor drie plaatsen. En ook Refaelov kan er nog uit de voeten.

Luxe dus voor Michel Preud’homme, die in verdedigend opzicht nog wat werk voor de boeg heeft. Ryan – die langer vakantie kreeg na interlandverplichtingen – en Meunier – nog een tijd buiten strijd – zijn er niet bij, en dat voelen ze toch wel bij Club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties