Anderlecht heeft A-ploeg nodig om Heist opzij te zetten

Anderlecht heeft in de eerste helft de nodige moeite gehad met tweedeklasser Heist. Met elf jongens die tegen Basaksehir niet of amper in actie kwamen, ontbrak het paars-wit zichtbaar aan ideeën. Pas toen de 'grote jongens' het veld opkwamen, liep het vlotter (1-4).

Johan Walckiers in Heist op den Berg

Anderlecht stond al na vier minuten in het krijt. De verdediging - vooral Nuytinck - liet zich vangen door een lepe dieptepass en Jorne Segers, die voor de rest ook een heel goeie indruk gaf, lobte Kaminski subtiel. Een vroege achterstand, waar het jonge Anderlecht weinig of niets tegenover kon zetten.

Sylla nog bijlange niet klaar

Een vrij goed schot van Leya Iseka, een straffe kopbal van Kawaya en een afgeblokt schot van Leya Iseka en we zijn rond. Geen kansen, niet in kwaliteit en kwantiteit, om over naar huis te schrijven en Besnik Hasi wond zich wel redelijk op aan de zijlijn. In een 4-2-3-1 kon paars-wit amper een uitgespeelde kans afdwingen.

Behalve Praet stond er nu ook geen enkele basisspeler op het veld, maar dit waren wel de jongens die moeten invallen straks. Sylla bewees nog maar eens niet klaar te zijn om een vertrek van Mitrovic op te vangen, maar daarnaast was vooral het gebrek aan creativiteit schrijnend.

Alweer Obradovic

Uiteindelijk werd het toch nog voor de rust 1-1 dankzij een individuele actie van Kawaya, die vanop rechts naar binnen sneed en met links doelman Brughmans het nakijken gaf. In de tweede helft wisselde Heist zeven man, bij Anderlecht kwam enkel Dendoncker Bastien vervangen.

Anderlecht kon nu wel even doordrukken en Tielemans en Matthys dwongen de goalie tot goeie reddingen. Op het uur bracht Besnik Hasi dan zes van zijn basisspelers in en... Matias Suarez. Het ritme ging serieus de hoogte in. Twee minuten later kon Obradovic al zijn tweede doelpunt van de voorbereiding aantekenen.

En toen Suarez een schot van Defour in doel kon tikken, was het helemaal uit. Defour kon na een heerlijke pass van Tielemans nog de 1-4 aantekenen. Conclusie: het verschil tussen basisploeg en reserven is veel te groot bij de recordkampioen.

Nog één voetnoot: Acheampong zorgde voor het grappigste moment van de avond door alleen voor doel de keeper uit te kappen en... op de paal te trappen voor een leeg doel.