Genk-voorzitter koestert ambitie: "Team bouwen dat titel kan pakken"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Genk-voorzitter koestert ambitie: "Team bouwen dat titel kan pakken"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bij Racing Genk waait een nieuwe wind. Voorzitter Herbert Houben wil de club opnieuw naar de successen leiden die het enkele jaren geleden boekte. "We willen opnieuw een team bouwen dat in staat is de titel te pakken", klinkt het ambitieus.

Door Robby Morren

"Vorig jaar hebben we play-off 1 gemist en dus wilden we het over een andere boeg gooien en opnieuw naar onze basiswaarden terugkeren. Het was tijd voor een nieuwe wind", opende de voorzitter op de jaarlijkse ploegvoorstelling.

Om die nieuwe start extra in de verf te zetten, lanceerde Genk de actie #BlauwBloed. "Daaronder verstaan we discipline, respect, teamspirit en sportieve vechtlust", verduidelijkt Houben.

We willen aanknopen met de successen uit het verleden

"We hebben, samen met de coach, de ploeg en de staf bestudeerd en de nodige veranderingen doorgevoerd. We hebben keuzes moeten maken en een aantal spelers kregen de boodschap dat ze de club moeten verlaten."

Genk lijfde ondertussen De Camargo en Buyens in. "Bij de nieuwe spelers kiezen we voor ervaring, kwaliteit en een sterke mentaliteit." De kern is echter nog niet compleet. "De coach en de technisch directeur vragen om nog offensieve versterking en die zal er ook komen de komende dagen of weken."

De voorzitter steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "We willen play-off 1 halen en ook de beker is een doelstelling. Dat is en blijft de kortste weg naar Europa."

"We willen opnieuw aanknopen met de sportieve successsen uit het verleden. We willen opnieuw een team bouwen dat in staat is de titel te pakken. Dat is in het verleden al drie keer gelukt, ik zie niet in waarom dat geen vierde keer zou lukken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties