Manchester United 2.0.: gigantisch veel uitgegeven, maar nog steeds gebreken

Manchester United 2.0.: gigantisch veel uitgegeven, maar nog steeds gebreken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis van Gaal en Manchester United hebben deze transferperiode al flink de portefeuille opengetrokken. Het lijkt een transferhonger die niet te stillen is. Het elftal van de Mancunians krijgt steeds meer vorm, al zijn er nog wel een aantal pijnpunten.

Opstelling

Doelman

Voorlopig lijkt David De Gea de onbetwistbare nummer 1 van United, al loopt zijn contract bijna af.  Voor Valdes is het wellicht einde verhaal. Derde doelman Anders Lindegaard is intussen 31 en schikt zich in zijn rol. Sergio Romero, ex-AZ, komt in aanmerking als nieuwe tweede keuze.

Verdediging

Met de aankoop van Matteo Darmian mogen we verwachten dat van Gaal dit jaar voor vier verdedigers zal kiezen. Darmian op rechts, Shaw of Blind op links. Centraal is er nog steeds weinig weelde. Rojo, Jones, Smalling en Evans zijn geen absolute toppers.

Daarom zou van Gaal graag nog Sergio Ramos erbij halen. Maar voorlopig lijkt het water tussen Manchester United en Real Madrid nog te diep. Vorig seizoen kregen de youngsters McNair en Blackett al kansen, maar een ervaren topper als leider is een must.

Middenveld

Met Schneiderlin en Schweinsteiger erbij wordt het knokken voor een plek. Beiden zullen kansen krijgen en dat kan negatieve gevolgen hebben voor spelers als Carrick, op dit moment geblesseerd, en Herrera. Al speelde die laatste wel een sterk seizoen. Ook Dailey Blind is nog een mogelijkheid.

Op positie tien lijkt Juan Mata de voorkeur te zullen krijgen, al kan ook Marouane Fellaini op die positie wel uit de voeten wanneer er iets meer power nodig is.

Aanval

Op de flanken worden de plaatsjes duur. Memphis Depay lijkt een zekerheidje op links, al kan hij ook centraal voor gevaar zorgen. Voor Ashley Young en Rode Duivel Adnan Januzaj wordt het bang afwachten.

Op rechts oogt de toekomst van Angel Di Maria onzeker bij de club. Mogelijke back-up is Antonio Valencia, die in nood ook op de rechtsachter kan depanneren.

Diep in de spits draagt Wayne Rooney momenteel in zijn eentje het gewicht van de aanval. Chicharito is lang out en wil weg. Om de druk bij de jongeren Wilson en Powell weg te houden, is nog een goede spits erbij geen luxe. Zeker omdat Rooney flirt met de Verenigde Staten.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties