Analyse Newcastle een goede keuze voor Mitrovic? Ja, maar toch ook niet...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Newcastle een goede keuze voor Mitrovic? Ja, maar toch ook niet...
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aleksandar Mitrovic gaat voor Newcastle United voetballen. De Engelsen hebben het nieuws nog niet bevestigd, maar enkel de medische proeven scheiden de aanvaller nog van een transfer. Maar doet Mitrovic een goede zaak met deze transfer?

Door Cédric De Volder

JA, WANT...

  • Ook FC Porto, SL Benfica en AS Roma stonden in de rij om Aleksandar Mitrovic over te nemen, maar de Premier League lijkt op het lijf van de Serviër geschreven. Mitrogol is niet het type aanvaller dat zelf de actie zal maken, maar hij staat wel telkens op de juiste plaats.
  • In België heeft Mitrovic weinig om nog van te leren. In alle competities (78 wedstrijden in totaal, nvdr.) samen scoorde de 20-jarige spits dertig rozen. Je mag dat getal draaien of keren hoe je het zelf wil: dat zijn sterke cijfers.
  • Ook de hoofdstedelingen doen een goede zaak. Newcastle betaalt - afhankelijk van de bron - een bedrag tussen veertien en achttien miljoen euro. Anderlecht hoestte twee jaar geleden amper vijf miljoen euro voor de spits. Het jaartje zonder Champions League-vetpotten is bij deze goedgemaakt...

NEE, WANT...

  • Newcastle is simpelweg niet de absolute topclub waar Mitrovic van droomt. The Magpies gleden enkele seizoenen geleden eventjes af naar tweede klasse en hadden vorig seizoen amper vier schamele puntjes overschot op de rode streep.
  • Mitrovic is het dan ook niet gewend om voor een niet-dominant team te voetballen. De Serviër is een killer in de zestien, maar laat ook met de regelmaat van de klok een grote kans liggen. En dat kan natuurlijk niet als er maar twee ballen passeren op een wedstrijd...
  • De jonge leeftijd is een pluspunt voor geïnteresseerde clubs, maar dat zal ook binnen twee jaar het geval nog zijn. In het Astridpark had Mitrovic de kans om nog een jaartje te rijpen en extra ervaringen op te doen. In de Premier League zal de aanpassingsperiode heel kort zijn.

Is Newcastle United een goede keuze voor Aleksandar Mitrovic?

31%
22%
47%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties