Verschillende aanpak voorbereiding duidelijk te zien in Anderlecht-Gent

Verschillende aanpak voorbereiding duidelijk te zien in Anderlecht-Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht dat een halfuur de forcing kon voeren, maar dan ineenzakte als een pudding die net lekgeprikt werd. Het was een opvallende conclusie na Anderlecht-Gent. Dat de Buffalo's wel 70 minuten konden blijven lopen, valt ook te zoeken in de verschillende aanpak van de voorbereiding.

Door Johan Walckiers

Sms'je van een bekende ex-voetballer na de wedstrijd: "Wat ga je schrijven over de fysiek van Anderlecht? Of beter over het gebrek eraan?" We gaan hetzelfde schrijven als dat we hem geantwoord hebben. Het is inderdaad opvallend, maar niet helemaal onlogisch.

Anderlecht heeft heel wat nieuwe spelers in te passen, waarvan verschillende dan nog maanden niet gespeeld hebben en tijd nodig hebben om terug op niveau te komen. Een Ezekiel, Sylla, Suarez, Okaka,... hebben om diverse redenen nog een fysieke achterstand.

Verschillende spelers werkten slechts één training per dag af op stage

Paars-wit moest dan ook zijn voorbereiding aanpassen. Gent heeft er - samen met Standard - misschien wel de zwaarste preparatie op het seizoen opzitten. Hein Vanhaezebrouck heeft er stevig de pees opgelegd op stage. Ook Hasi deed dat, maar zag geregeld verschillende spelers slechts één training per dag afwerken.

Kleine ongemakken ontregelden de voorbereiding en Anderlecht is dan ook fysiek nog niet op zijn top, Gent is dat wel. "Ik heb Gent het eerste halfuur ook niet zien lopen hoor", verdedigde Hasi zich. "Dat ze daarna frisser zijn, valt dus wel te verklaren."

De Brusselaars moeten nog progressie maken op fysiek vlak. Geen al te erge vaststelling voor Hasi dit seizoen, aangezien de Europese campagne pas in september start. Hasi hoopt dat er de volgende weken stilaan naar het beste niveau wordt toegegroeid? "Pieken? Dat doen wij niet... Wij trainen gewoon", aldus de Kosovaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties