Kara wordt niet gemist bij Genk: "Het leek alsof ze al jaren samen speelden"

Kara wordt niet gemist bij Genk: "Het leek alsof ze al jaren samen speelden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk hield de nul op bezoek bij Essevee met een vertimmerd centraal verdedigersduo. Kara Mbodj vertrok naar Anderlecht, dus moest Ndidi bijpikkelen naast Kabasele. Ondertussen is met Dewaest een vervanger aangetrokken, maar misschien dat het duo Kabasele-Ndidi ook wel een kans verdiende.

Door Aernout Van Lindt

Als Essevee een strafschop krijgt na een fout van Ndidi op De Ridder, dan hebben we misschien een ander verhaal. Maar toch. Doelman Köteles was erg tevreden over zijn centraal duo.

“Ndidi deed het erg goed als centrale verdediger. Hij speelde vorig jaar ook al enkele matchen op die positie en helemaal nieuw was het dus niet om hem voor me te hebben”, aldus de Hongaar.

Kara niet gemist

“Natuurlijk mis ik Kara. Hij was mijn maatje op het veld en daarbuiten en we konden ook erg goed samenwerken. Als persoon mis ik hem dan toch, als speler moeten we daar niet te veel aan denken.”

“Ik zag Ndidi en Kabasele vandaag spelen alsof ze al jaren samen speelden: de defensie stond er, dus op dat gebied hebben we Kara vandaag niet gemist.”

Hij is hetzelfde type als Kara

“We hebben in de voorbereiding al samengespeeld, Ndidi en ik”, pikte ook Kabasele in. “Dus echt heel bijzonder was het niet om naast elkaar te staan. Hij is min of meer het zelfde type als Kara, dus problemen gaf het niet vandaag.”

“Ik vind het natuurlijk jammer dat Kara er niet meer bij is bij ons, maar ik respecteer zijn keuze. Als hij denkt dat Anderlecht de beste keuze in zijn carrière is, dan moet hij daar voor gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties