Duitse ref moet duel tussen United en Club in goede banen leiden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Duitse ref moet duel tussen United en Club in goede banen leiden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag staat de heenwedstrijd in de play-offs voor de Champions League tussen Manchester United en Club Brugge op het programma. Intussen is ook bekend welke scheidsrechter dat duel in goede banen moet leiden.

Het gaat om Deniz Aytekin, een 37-jarige Duitse scheidsrechter van Turkse afkomst. Eerder floot hij al eens een Europees duel van Club Brugge. Die wedstrijd in de play-offs voor de Europa Leauge won Blauw-Zwart toen met 4-1 van Debrecen. 

Aytekin maakte al op 30-jarige leeftijd zijn debuut in de Bundesliga. Hij raakte in Duitsland bekend toen hij een duel tussen Sankt Pauli en Schalke 04 staakte omdat de grensrechter geraakt werd door een beker bier. Ook het duel tussen Rusland en Montenegro legde hij eerder dit jaar definitief stil na incidenten met de supporters, waarbij doelman Akinfeev geraakt werd door een vuurpijl.

De Duitse ref staat bekend als een strenge scheidsrechter en is met zijn 1,97 meter een imposant figuur op het veld. Hij jaagde in Duitsland al enkele trainers tegen zich in het harnas en aarzelt zelden om een kaart te tonen. Op basis van de statistieken lijkt hij sneller geel te trekken voor de bezoekers. Club Brugge is dus gewaarschuwd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties