Losada legt de voordelen van de Anderlechtse 4-4-2 uit: "Meer ruimte voor de backs en de spitsen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Losada legt de voordelen van de Anderlechtse 4-4-2 uit: "Meer ruimte voor de backs en de spitsen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hernan Losada bekeek met ons aandachtig de wedstrijd van Anderlecht tegen Lokeren. En natuurlijk ging het over de systeemverandering van paars-wit. Onze huisanalist legt ons de voordelen uit en geeft Hasi raad over waar nog aan gewerkt dient te worden.

"In een 4-3-3 blokkeer je de ruimte voor de backs. In een 4-4-2 creëer je ruimte voor de vleugelverdedigers - in dit geval Obradovic en Gillet - doordat de twee op de flank meer naar binnen trekken", aldus Losada.

Nog werk aan de 4-4-2

"Maar er is nog werk aan de winkel, want Anderlecht probeerde heel veel, maar er lukte maar weinig. Toen Acheampong inkwam, bleef hij op de lijn plakken en blokkeerde zo de ruimte voor de backs. Obradovic en Gillet gaven de hele tweede helft misschien twee voorzetten. Dat is in dit systeem te weinig", vindt Losada.

"In een 4-4-2 heb je ook meer ruimte voor de spitsen. En voor een aanvaller als Suarez is dat perfect. Ik ken hem en weet dat hij meer vertrouwen heeft als hij ook kan uitwijken naar de kanten."

Hasi gaf Praet vertrouwen en plukt daar nu de vruchten van

"Over vertrouwen gesproken. Dat kreeg Dennis Praet ook van Besnik Hasi. Iemand anders had hem misschien al twee matchen geleden op de bank gezet, maar Hasi liet hem staan en plukt daar nu de vruchten van. Gezien hoe Praet ging vieren met Besnik? Hij weet dat ook wel."

"Eén opmerking nog: Anderlecht leerde niet uit die wedstrijd tegen Oostende. Daar gaven ze Berrier te veel ruimte, nu deden ze hetzelfde met Patosi. Ze moeten de sleutelspelers van de tegenstrever uit de partij halen", besluit Losada. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties