De verrassing van Wilmots in de selectie: wie van deze twee?

De verrassing van Wilmots in de selectie: wie van deze twee?
Foto: © Photonews

Marc Wilmots volgt een 33 à 35 spelers op regelmatige basis om zijn selectie van te maken. Vrijdagmiddag komen we in de Houba De Strooperlaan te weten welke 23 zich mogen opmaken voor de interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. En daarbij zou de bondscoach wel eens durven verrassen.

Door Aernout Van Lindt

Rest de vraag: wie wordt dan wel die verrassing? In doel doet Matz Sels het al een tijdje goed, maar met Courtois, Mignolet, Gillet en Casteels zijn de vaste waarden allemaal fit en dus moeten we daar niet op hopen.

Aangezien we tussen de regels van het interview in de franstalige kranten lezen dat we een nieuwkomer onder Wilmots zoeken, lijkt ook Michy Batshuayi niet de verrassing te zijn - hij mocht in maart al spelen tegen Cyprus.

Rechtsachter gezocht

Eigenlijk is er maar op 1 positie een echt probleem: de positie van rechtsachter bij de Rode Duivels. Toby Alderweireld speelt daar vaak, maar is eigenlijk een centrale man. En bovendien heeft Wilmots nauwelijks een 'bekende' back-up die inzetbaar is.

Meunier? Geblesseerd. Vanden Borre? Verwezen naar de B-kern van Anderlecht. Ciman? Hij lijkt eerder op links een optie. Pocognoli? Sinds 3 januari niet meer gespeeld. 

Wie van de twee: De Laet ...

Met Ritchie De Laet en Luis Pedro Cavanda heeft Marc Wilmots wel twee opties uit het buitenland. Wie van de twee kiezen, dat lijkt nu de vraag van 1 miljoen.

De Laet heeft het voordeel dat hij in de Premier League speelt. De 26-jarige Antwerpenaar maakt ook dit jaar een sterke indruk bij het verrassende Leicester City en is er een vaste basisspeler.

Of toch maar Cavanda?

Voor Cavanda pleit dan weer dat hij zijn wilde haren helemaal heeft afgeschud. Waar de bondscoach vroeger geen fan was van de persoon achter de speler, lijkt hij hem nu wel misschien een kans te willen geven.

De sterke rechtsachter koos na enkele jaren Lazio voor een nieuw avontuur en speelt nu in de Turkse top. De in Angola geboren Belg maakt het mooie weer bij Trabzonspor en speelde al twee goede wedstrijden.

Wie zou u oproepen voor de Rode Duivels?

36%
54%
5%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties