De Bruyne realistisch als altijd: "Als je de titel wint, spreekt niemand nog over deze wedstrijd"

De Bruyne realistisch als altijd: "Als je de titel wint, spreekt niemand nog over deze wedstrijd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne kon gisteren zijn eerste wedstrijd voor Manchester City toch afsluiten met een zege, na een late goal van Nacho. De aanvaller speelde een degelijke wedstrijd, maar ziet dat het nog beter moet worden.

"Het is altijd leuk om te winnen, zeker als het doelpunt zo laat valt", zegt hij op de website van Man City. "De eerste helft was erg moeilijk maar de tweede was beter, denk ik. Het verschil tussen Engeland en Duitsland is niet groot: de ploegen spelen goed voetbal en het is lastig om buitenshuis te winnen."

Dat het niet wervelend was, beseft hij ook. "Op het einde van het seizoen - als je de titel wint - praat niemand nog over wedstrijden zoals deze maar het zijn juist die wedstrijden die helpen om te geraken waar je wilt geraken."

Ik moet de spelers nog leren kennen

Trainer en fans waren alvast blij met zijn match, maar De Bruyne is zelf nog kritisch. "Het is nog een beetje moeilijk, ik moet de spelers nog leren kennen. Maar ik ben erg blij met hoe het ging vandaag."

"Het was niet ideaal om na 25 minuten plots te moeten invallen. Het duurde een kwartiertje om mijn ritme te vinden maar daarna ging het beter", analyseerde hij zijn eigen wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties