Waarom Gent mag hopen in de Champions League … en waarom ze moeten vrezen

Waarom Gent mag hopen in de Champions League … en waarom ze moeten vrezen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent is ook na 7 speeldagen nog steeds de enige ploeg in de Jupiler Pro League die nog niet verloor. Maar met 11 op 21 is het bilan al bij al mager. Scoren gaat moeilijk, maar de Champions League opent perspectieven.

Door Aernout Van Lindt

“Wat we van positieve zaken moeten onthouden na de wedstrijd tegen Zulte Waregem? Dat we nog altijd ongeslagen zijn”, klonk het bij Laurent Depoitre. Hij ziet het dus wel zitten, ook in de Champions League.

“We hebben weinig weggegeven achteraan en we hadden evengoed de 0-2 kunnen maken. Dan maken we de wedstrijd dood en is het over en sluiten.”

Onze kansen sneller afwerken en dan ... -

Hannes Van Der Bruggen

Iets wat Hannes Van der Bruggen graag beaamt: “We moeten gewoon iets sneller onze kansen afwerken en dan loopt het wel goed.” Of zoals Koulibaly het zei: “Een puntje pakken is beter dan niets, met het oog op woensdag.”

“Elke ploeg speelt zo georganiseerd tegen ons”, weet ook Hein Vanhaezebrouck. Het nadeel van kampioen te zijn: de tegenstander past zich aan. En daar liggen de kansen én de valkuilen naar woensdag toe.

Woensdag zal Lyon namelijk niet absoluut op de 0 komen spelen in de Ghelamco Arena. Er zal dus ruimte komen voor Depoitre en co, maar er zullen ook kansen zijn voor de Fransen. Als de Buffalo’s dan wél de kansen afmaken, dan is er hoop.

Als dat echter niet lukt, dan is er mogelijk een probleem. Want ploegen als Lyon, en later zeker Valencia en Zenit Sint-Petersburg gaan elke ruimte die ze krijgen genadeloos afstraffen. Zeker in uitwedstrijden moeten de Buffalo’s dan vrezen voor een karton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties