Oude gloriën Piet Den Boer van Europacup II naar de banksector

Piet Den Boer van Europacup II naar de banksector
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Piet Den Boer, bankier die ooit een Europabeker won met KV Mechelen.

Door Aernout Van Lindt

Rotterdammer Piet Den Boer begin bij de jeugd van CVV en Xerxes, alvorens hij via Excelsior Rotterdam in 1982 al bij KV Mechelen terecht kwam. Hij was er zeven jaar, vooral het tweede deel was erg succesvol.

En in 1988 werd met 1-0 gewonnen van Ajax in de finale van Europacup II. "Natuurlijk staat die finale nog in mijn geheugen gegrift. En er zijn ook vaak mensen die me er nog op aanspreken. Collega’s, vrienden, … Zo vergeet je het natuurlijk zeker nooit", aldus Den Boer tegen Voetbalkrant.com.

"Het was een heel mooi verhaal. We zijn ook nog steeds de laatste club in België die een Europese beker won en dat zal nog wel eventjes zo blijven vermoed ik. We worden wat ouder, maar er zijn nog mensen genoeg die het kennen."

Bij Goethals misschien beste periode uit mijn carrière -

Piet Den Boer

In 1989 vertrok Den Boer richting Frankrijk. Ook bij Bordeaux kende Den Boer nog een mooie tijd: “Dat seizoen onder Goethals, dat was ook heel verrijkend. Dat was een van mijn beste periodes uit mijn carrière." Veertien keer scoorde hij dat jaar bij Les Girondins.

Via Caen en Tielen liep de carrière af in 1993. Daarna ging Den Boer werken in de banksector. "Ik zit nu al een dikke 15 jaar in dat wereldje. Het was een leuke opportuniteit die ABN-Amro me voorstelde, dus ik heb niet lang getwijfeld."

Een echte bureaujob heeft Den Boer ook niet: "Neen, ik ben zelfs nog veel met sport bezig. De bank is veel bezig met tennis en hockey en dus kan ik veel de baan op om te netwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties