Preud'homme zette zijn team op scherp: "Ik hoop dat de boodschap aangekomen is"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Preud'homme zette zijn team op scherp: "Ik hoop dat de boodschap aangekomen is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een zware uitwedstrijd in de Europa League tegen Napoli voorbereiden, het kan op een betere manier dan een dramatische partij op Moeskroen. Club-coach Michel Preud'homme was ziedend en hoopt dat de boodschap aangekomen is.

Sander De Graeve in Napels

Preud’homme wil vooral reageren na Moeskroen en andere mindere uitwedstrijden van Club Brugge. “Dat we slechte uitmatchen hadden? Dat zijn statistieken, daarmee kan je alles bewijzen, het hangt er gewoon vanaf van wanneer je begint te rekenen”, aldus Preud’homme.

We hebben het soms te makkelijk opgenomen

Naast de mindere wedstrijden op Moeskroen en op Panathinaikos kan je natuurlijk moeilijk kijken. “We hebben het een paar keer te licht opgenomen nadat we op voorsprong kwamen. Ik was heel kwaad na Moeskroen, ik hoop dat die boodschap is aangekomen.”

“Kijk, als je ergens op hamert tijdens de voorbereiding, besteed je minder aandacht aan andere zaken, zaken waarvan je denkt dat ze automatisch zouden moeten zijn.” Preud'homme doelt wellicht op strijdlust en inzet.

Het publiek? We speelden al op United en Besiktas, hé -Michel Preud'homme

Het publiek in San Paolo kan erg vijandig overkomen, Michel Preud’homme maakt zich echter weinig zorgen. “Vorig jaar hebben we in ons mooie Europese parcours al tegen heel wat grote ploegen in grote stadions met veel publiek gespeeld. Dit jaar waren we al op Besiktas en op Manchester United.”

Ook over de vele afwezigen kreeg de coach nog de vraag of hij voldoende wisselmogelijkheden heeft. Preud’homme wil het echter niet dramatiseren. “Recent hadden we acht, negen, tien geblesseerden, maar nu zijn er nog een stuk of drie, vier buiten strijd, dus we hebben er al heel wat gerecupereerd.”

Pepe Reina? Hij kan de top aan

In Italië staat Preud’homme vooral bekend om zijn kwaliteiten als doelman. Hij kreeg lof van de Italiaanse media die hem één van de beste aller tijden noemden. “Bedankt, maar ook Italië heeft elegante en vooral efficiënte doelmannen gekend.”

“Wat ik vind van Pepe Reina? Hij heeft de kwaliteiten om aan de top te spelen en heeft dat ook al bewezen. Hij is een complete doelman. Vroeger deden we alles met de handen en weinig met de voeten, nu moet een keeper alles kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties