Ref helpt Chelsea een handje in flauwe topper

Caroline Tonnelier
| 14 reacties
Ref helpt Chelsea een handje in flauwe topper
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea versus Arsenal: een affiche die garant staat voor de nodige spanning en geladenheid. Ook wel bekend als Mourinho versus Wenger. Meestal is het de Portugees die aan het langste eind trekt, en dat was dit keer niet anders.

Arsenal was heel wat beter aan het seizoen begonnen dan Chelsea. The Blues misten hun start volledig, maar tankten in de Champions League wel vertrouwen tegen Shakhtar Donetsk. Ook tegen Arsenal moest kost wat kost gewonnen worden.

Diego Costa ontsnapt aan rood, Gabriel niet

Veel spektakel was er in de eerste helft niet. Enkele schamele kansjes aan beide zijden en een strafschopfase waren de eerste hoogtepunten. Het was Chelsea dat een penalty claimde nadat Hazard werd afgestopt door Gabriel. De scheidsrechter ging er niet op in. 

Spektakel kregen we wel in de slotfase van die eerste minuten. Al hadden we er liever van een andere soort gezien. Vechtersbaas Diego Costa deed zijn reputatie alle (bedenkelijke) eer aan, maar hij ontsnapte aan rood. Gabriel liet zich, dom natuurlijk, provoceren en mocht wél vroegtijdig gaan douchen.

Arsenal met negen

Tegen tien man ging het wat vlotter voor Chelsea en het was Zouma die kon profiteren. Hij kopte een vrije trap van Fabregas tegen de netten. 

Toen Arsenal ook nog met negen kwam te staan na een terechte tweede gele kaart voor Cazorla, werd puntengewin helemaal een hopeloze missie. Match gespeeld en in blessuretijd maakte Eden Hazard er met het nodige geluk ook nog 2-0 van. Zijn eerste van het seizoen en zijn 50e in het shirt van Chelsea. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties