De Belgische links: Midtjylland kon raad vragen aan deze drie jongens

De Belgische links: Midtjylland kon raad vragen aan deze drie jongens
Foto: © photonews

Club Brugge neemt het vanavond op tegen FC Midtjylland. We weten natuurlijk allemaal dat Jim Larsen enkele seizoenen geleden nog in het blauw en zwart over de Belgische velden liep. Hij is de enige die vandaag nog voor de Deense landskampioen voetbalt, maar er zijn of waren nog Belgische links.

Door Cédric De Volder en Emilien Hofman

Correctie: Jim Larsen lag vooral in de lappenmand

Eigenlijk schreven we hierboven een foutje. Jim Larsen liep niet al te veel over de Belgische velden, maar de 29-jarige verdediger weet heel goed hoe de blauw-zwarte lappenmand eruitziet. 

Larsen begon als titularis, maar de blessures kostten hem op Olympia meteen zijn basisplaats. In voetbaljaargang 2013 - 2014 was hij wel fit, maar zat Larsen vooral op de bank.

Brian Priske: top bij Genk, ook gepasseerd bij Club

Brian Priske heeft ondertussen de voetbalschoenen al aan de haak gehangen, maar de verdediger droeg in de nadagen van zijn carrière ook eventjes het shirt van FC Midtjylland

De hoogdagen van zijn carrière zijn natuurlijk belangrijk. De inmiddels 38-jarige Deen was top bij KRC Genk tussen 2003 en 2005 en versierde zelfs een transfer naar Portsmouth FC. Oh ja, hij passeerde daarna ook eventjes bij... Club Brugge!

Ola Tidman: onzichtbaar in Gent en La Louvière

Ola Tidman is voor de meesten de onbekende van het drietal. De doelman verdedigt tegenwoordig de kleuren van Limhamn Bunkeflo 2007 - we willen zelfs niet weten in welke Deense divisie dat is - maar kent België toch ook een beetje. 

In 2001 en 2002 deed hij een tripje langs de stadions van België, in loondienst van respectievelijk KAA Gent en wijlen RA La Louvière. De problemen voor de goalie: Frédéric Herpoel en Silvio Proto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties