Gillet spreekt over vertrek en...: “Het gaat nog een speciaal seizoen worden bij Anderlecht”

Gillet spreekt over vertrek en...: “Het gaat nog een speciaal seizoen worden bij Anderlecht”
Foto: © photonews

Guillaume Gillet speelde dit seizoen alweer op heel wat verschillende posities. De middenvelder lijkt opnieuw het slachtoffer te zijn van zijn polyvalentie, al groeit hij meer en meer naar één vaste positie toe. Toch lijkt de toekomst van Gillet op lange termijn niet bij paars-wit te liggen...

Besnik Hasi lijkt op de rechtsachter namelijk definitief voor Andy Najar gekozen te hebben, en zo wordt Gillet als een soort van rechtsmidden uitgespeeld. “Ik weet zeker: als ik op die plaats blijf spelen, zal ik efficiënter worden”, aldus Gillet in Het Laatste Nieuws.

“Ik speelde ook zo in dat seizoen waarin ik alles samen 19 goals maakte, met Suarez op links. Het gaat erom het gevoel terug te krijgen. Op die positie blijven spelen, zou helpen”, lijkt de speler een boodschap te hebben voor zijn coach.

"Op de rechtsachter? De reden waarom ik geaarzeld heb om te blijven"

Maar op Oostende speelde Gillet zelfs nog eens als rechtsachter. “Dat vond ik spijtig. De reden waarom ik geaarzeld heb om te blijven, was dat ik daar niet meer wou spelen. Maar ik ben rustig gebleven en zit weer op het goede spoor.”

Hoewel hij zich liever op één positie zou kunnen toeleggen, is Gillet er zich van bewust dat zijn plek in het elftal steeds kan veranderen. “Ik denk dat het hier een speciaal seizoen – of een half seizoen – wordt en dat ik nog zal moeten bougeren."

"Maar als ik bij Anderlecht vertrek, dan zal dat voor een ploeg zijn waar ik centraal op het middenveld speel", laat Gillet alle opties open tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties