Ongelooflijk: de statistieken van Lestienne, beslissend om de 73 minuten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Ongelooflijk: de statistieken van Lestienne, beslissend om de 73 minuten
Foto: © SC

Wie spreekt er nog over Memphis Depay bij PSV? De naar Manchester United vertrokken vedette wordt met verve vervangen door onze landgenoot Maxime Lestienne. Gisteren voegde hij nog twee doelpunten toe aan zijn indrukwekkend cijfermateriaal dit seizoen.

Zeven wedstrijden speelde Lestienne tot nu toe in de Eredivisie, goed voor 566 minuten. Daarin gaf hij vijf assists en scoorde hij één doelpunt. Daarmee is hij betrokken bij éénderde van de totale doelpuntenproductie van de Eindhovenaren.

Nog straffer doet hij in de Champions League, want daar is hij onder zijn eentje quasi verantwoordelijk voor de hele productie. Twee assists tegen Manchester United en twee goals tegen CSKA Moskou. Wetende dat PSV vier keer gescoord heeft... Not bad!

En om het even af te ronden. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal heeft hij na één match ook al een assist laten noteren. Totaal komt dat dus op acht assists en drie goals in tien wedstrijden voor de Eindhovenaren, in 806 minuten. Beslissend zijn om de 73 minuten heet dat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties