De werkpunten voor Yannick Ferrera: verdediging, looplijnen, vaste basis,...

De werkpunten voor Yannick Ferrera: verdediging, looplijnen, vaste basis,...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zou Yannick Ferrera zich al voor het hoofd geslagen hebben? Bij STVV had hij de machine op gang gekregen, bij Standard moet hij van een hoop losse onderdelen nog proberen een motor te maken. En werk, ja, dat heeft hij nog genoeg.

De wedstrijd tegen Westerlo legde alle zwaktes van het huidige Standard bloot. Wij zetten de werkpunten voor Ferrera even op een rijtje. En minnetjes is het niet.

Een solide verdediging bouwen

De eerste tegengoal was symbolisch te noemen voor het werk van de Rouches-verdediging tot nu toe: een individuele fout, iedereen uit positie en bij de rebound niemand die attent genoeg was om de doorstormende De Ceulaer op te vangen. Die had er net een ren van 55 (!) meter opzitten.

Ferrera moet het vertrouwen terug in zijn verdediging pompen en een degelijke organisatie neerzetten. Al betwijfelen we of dat met Milec en Arslanagic gaat lukken. Die twee lijken absoluut geen zelfvertrouwen en kwaliteit uit te stralen.

Een vaste ploeg vinden

Ferrera heeft nog in geen enkele wedstrijd sinds hij aan het bewind is twee keer dezelfde ploeg opgesteld. Mede door omstandigheden, maar belangrijke spelers zoals Brüls en Santini naar de tribune sturen en Knockaert en Van Damme op de bank zetten, is in deze omstandigheden misschien niet de beste keuze.

Ferrera moet een paar weken op rij het vertrouwen kunnen geven aan dezelfde ploeg, één die automatismen kan opbouwen. Daarbij is het vooral belangrijk om nu duidelijke keuzes te maken.

Aanvallende looplijnen erin pompen

Op dit moment is het bij Standard soms wachten op die ene flits of één of andere stilstaande fase om te scoren. De kansen die gecreëerd worden uit vloeidende combinaties zijn zeldzaam. Daarom moet hij een stramien weten te vinden waarin iedereen zich goed voelt.

Boodschappenlijstje voor januari opstellen

Ferrera moet gaan zagen bij het bestuur. Bovenaan het lijstje mag hij een goeie doelman zetten, want met Thuram heeft hij geen puntenpakkers. Een goeie doelman moet prioriteit zijn. Kort daarop gevolgd door een creatieve middenvelder van hoog niveau.

Kern onder controle houden

Ferrera gaf een duidelijk signaal door Knockaert op de bank te zetten. Maar de realiteit is dat hij de wispelturige Fransman nodig heeft. Net als hij Brüls, Santini en Van Damme nog nodig heeft. Om dat allemaal onder controle te houden, zal hij zijn beste managementbeentje moeten voorzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties