Overzicht Serie A: Inter en Juve stellen teleur

Internazionale en Juventus hebben speeldag 8 in de Serie A afgesloten. De Italiaanse stopper op zondag viel niet in de smaak.

Beide ploegen hielden het immers op een scoreloos gelijkspel. Juventus blijft met een 9 op 24 in de grijze middenmoot kamperen. Inter nestelt zich naast AS Roma op plek 2.

Mertens voorbij Fiorentina

Napoli won met 2-1 van leider Fiorentina, daardoor kan Inter later op de dag de koppositie overnemen bij een zege tegen Juventus. Napoli is de laatste weken op dreef gekomen, want ze versloegen ook al Lazio (5-0), Juventus (2-1) en AC Milan (0-4).

Na 43 seconden in de tweede helft kon Insigne de score openen. In de 73ste minuut scoorde Kalinic echter de gelijkmaker. Een domper voor Napoli, maar Mertens gaf niet op en bood Higuain zijn zesde goal van het seizoen aan. Even later moest hij wel naar de kant met een spierblessure. In totaal stond hij amper twintig minuten op het veld.