Brugge vreest Legia-fans: "Vergelijkbaar met sfeer in Brugge"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Brugge vreest Legia-fans: "Vergelijkbaar met sfeer in Brugge"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je het zo hoort heeft Club meer schrik van het publiek dan van Legia Warschau zelf. Zowel Michel Preud'homme als Hans Vanaken haalden de vurige fans aan als een obstakel in hun strijd om de drie eerste Europese punten van het seizoen.

Johan Walckiers in Warschau

Een dikke 30.000 schreeuwlelijken zullen morgenavond Legia tot het uiterste drijven en proberen Club uit hun concentratie te halen. Hans Vanaken maakte het vorig seizoen al eens mee met Lokeren. En dat is het eerste wat hij zich herinnert van die match.

"Het zijn heel fanatieke supporters", aldus Vanaken. "Ze zingen heel de match door. Wat ik me herinner van de ploeg. Een heel fysiek team dat heel goed is in de omschakeling. Maar ja, die fans. Ze schreeuwen van voor de aftrap tot ze geen stem meer hebben."

Als we ze tegen hen kunnen opzetten, hebben we een mentaal voordeel

Hans Vanaken

Toch ziet Vanaken daar ook kansen liggen. "We moeten de fans tegen hen kunnen keren. Dat kunnen we doen door hen vroeg vast te zetten en hen in moeilijkheden te brengen. Eens de match bezig is, hoor je dat toch nog amper. Maar als we ze tegen hun eigen ploeg kunnen opzetten, hebben we een mentaal voordeel behaald."

Ook Michel Preud'homme had de beelden van de fanatiekelingen al een paar keer gezien bij zijn matchvoorbereiding. "Er zit wel heel veel sfeer in het stadion", bevestigde hij de woorden van Vanaken. "Het is een sfeer vergelijkbaar met Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties