Waarom liet Genk de leidersplaats op zo'n manier liggen?

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Waarom liet Genk de leidersplaats op zo'n manier liggen?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk had vrijdagavond de kans om naast KV Oostende en AA Gent aan de leiding te komen. Die droom spatte compleet uit elkaar, het werd 0-4. Wij gingen op zoek naar de oorzaken.

Door Robby Morren

Genk pakte in eigen huis 15 op 15 en ontving met Moeskroen Peruwelz nu niet echt een klepper. De leidersplaats lag dus binnen handbereik, maar de blauwhemden legden een wanprestatie op de grasmat. 0-4 en weg leidersplaats.

Misschien zijn de zware cijfers wel wat Genk nodig had: een wake-upcall. Goed konden we de eerste uitoverwinning van het seizoen in Waasland-Beveren immers ook niet noemen. 0-4 cijfers komen heel hard aan en stemmen tot nadenken. Hoe kon het zover komen?

"Het was gewoonweg niet goed. We moeten als collectief vaststellen dat het anders moet. We moeten hier eens goed over nadenken", stelde Peter Maes. En dus dachten wij erover na met aanvoerder Thomas Buffel en doelman Laszlo Köteles.

Er sloop gemakzucht in de ploeg

Thomas Buffel

"We kenden een offday in alle compartimenten", windt Buffel er geen doekjes om. Druk omwille van die leidersplaats? "Misschien speelde dat wel mee, hoewel dat niet zou mogen."

"Het zou ook kunnen dat wij na die 15 op 15 thuis dachten dat het wel los zou lopen. We gaven elkaar geen rugdekking waar nodig, misschien sloop er iets meer gemakzucht in de ploeg."

"We voelden geen druk om nummer één te worden", verzekert Köteles. "Ik had vertrouwen voor de match, we waren thuis ongeslagen en alles liep goed. Wij waren de favoriet. Ach, dat is wat voetbal zo mooi maakt, zeker? Alleen zaten wij aan de verkeerde kant."

De doelman predikt realisme. "Ons team wordt nog steeds gebouwd. Er is hier heel veel vernieuwd, een nieuw imago, een nieuwe ploeg. Dan kunnen zo'n matchen voorvallen. We zullen zeker nog ups en downs kennen, maar we zullen opstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties