Waasland-Beveren heeft eindelijk clean sheet beet: "Dit deed echt pijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Waasland-Beveren heeft eindelijk clean sheet beet: "Dit deed echt pijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niets dan goeds over Waasland-Beveren op speeldag 12. Een 0-2-zege bij rechtstreekse concurrent OH Leuven, een zevende stek in de klassering én de eerste clean sheet van het seizoen.

Diederik Geypen in Leuven

"Dit doet echt pijn dat we hier zolang op hebben moeten wachten", vertelde coach Stijn Vreven na de overwinning aan Den Dreef. "Ik ben nochtans een coach die uitgaat van de organisatie, de nul houden."

Ik behandel mijn keepers als veldspelers

Stijn Vreven

"Dat is me de voorgaande jaren goed gelukt. Met Lommel United waren we vorig seizoen nog de minst gepasseerde ploeg van de reeks."

Waasland-Beveren heeft samen met Standard de meest gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League en slachtofferde al doelman Laurent Henkinet. "Die keuze maak je niet graag, maar ik behandel mijn keepers als veldspelers. Als ik vind dat ik moet wisselen, dan doe ik het gewoon."

Een nederlaag zoals op Club mag nooit meer gebeuren

Stijn Vreven

De oorzaak voor de vele tegengoals ligt volgens Vreven bij de onervarenheid. "Zolang we een resultaat ruiken, behouden we onze mentale sterkte. Maar als we een tegenslag incasseren, durft deze jonge ploeg het al eens laten lopen."

"Een nederlaag zoals op Club Brugge mag nooit meer gebeuren. Dat eergevoel moet je hebben. Ik verlies liever met 2-0 dan met 5-0", besluit Vreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties