"Vanhaezebrouck is gemaakt voor een club als Ajax. Hem vervangen wordt grote uitdaging voor AA Gent"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
"Vanhaezebrouck is gemaakt voor een club als Ajax. Hem vervangen wordt grote uitdaging voor AA Gent"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

KAA Gent zette afgelopen seizoen zijn voet naast die van de topclubs en de Oost-Vlamingen lijken dit seizoen meer dan te bevestigen. Maar aan wat heeft Gent zijn huidige succes nu eigenlijk te danken? Aan Ivan De Witte en Michel Louwagie, maar ook aan Hein Vanhaezebrouck natuurlijk…

“Zijn aandeel in het succes van AA Gent is on-ge-lo-fe-lijk”, aldus Frédéric Dupré in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Hij heeft echt iets neergezet bij Gent. Op tactisch vlak is dat bijvoorbeeld erg duidelijk. Je moet alleen nog maar kijken naar de manier van spelen.”

"Vanhaezebrouck maakt spelers beter" - Frédéric Dupré

“Maar Vanhaezebrouck is meer dan een trainer die zich enkel en alleen bezighoudt met het tactische aspect van het spelletje. Ik ben er ook zeker van dat hij spelers individueel beter kan maken. Kijk maar naar Depoitre. Eerlijk? In het begin had ik mijn twijfels bij die jongen. Maar onder Hein is Depoitre er zó hard op vooruitgegaan.”

Dupré ziet dan ook maar één gevaar voor de Buffalo’s. “Het vertrek van enkele goede spelers kan je als club altijd wel opvangen. Maar een vertrek van Vanhaezebrouck zou Gent wel eens erg zuur kunnen opbreken. Een trainer vinden die het even goed kan doen, dat is pas een uitdaging.”

"Hein is gemaakt voor een club als Ajax"

Frédéric Dupré

Vanhaezebrouck is natuurlijk nog lang niet weg in de Ghelamco Arena, al ziet Dupré wel al een toekomstige bestemming voor de architect van de Buffalo’s. “Volgens mij is hij gemaakt voor een club als Ajax.”

“Het is net dat stapje hoger, in vergelijking met Gent. Het is ook een op en top voetballende ploeg en volgens mij zou ook Ajax er heel wel bij varen. Vanhaezebrouck, daar zit muziek in. En op termijn is zo iemand te groot voor de Belgische competitie”, besluit Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties